Audiente Primar Luni, Viceprimar Miercuri si Secretar Joi de la  09:00-12:00

  PROCES VERBAL TRAGERE LA SORTI ORDINE INSCRIERE PE BULETINELE DE VOT

  BIROUL ELECTORAL DE CIRCUMSCRIPŢIE COMUNALĂ NR.7

  BORDEI VERDE – JUDEŢUL BRĂILA

  Str. Principală, nr.33, comuna Bordei Verde, judetul Braila

  Tel: 0239696088, e-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

   

   

  PROCES VERBAL NR. 12

   

  încheiat în şedinţa din data de 09 mai 2024 , ora 10,35 pentru stabilirea, prin tragere la sorţi, a ordinii de înscriere pe buletinele de vot pentru alegerea Primarului şi a Consiliului Local Bordei Verde la alegerile locale din

  data de 09 iunie 2024

   

  La şedinţa Biroului Electoral de Circumscripţie Comunala nr. 7 Bordei Verde, convocată pentru data de 09 MAI 2024, ora 10.35, participă următorii membri și reprezentanți ai partidelor politice:

  • preşedinteButuc Stelică
  • locţiitorManea Geta
  • Porceanu Antonia din partea Partidului Social Democrat
  • Țintea Florentina din partea Partidului Naţional Liberal
  • Orzan Minodora din partea Partidului Alianţa pentru Unirea Românilor
  • Petre Cristina din partea Uniunii Democrate Maghiare din România
  • Panait Genoveva din partea Asociaţiei Macedonenilor  din România

         Reprezentanți partide:

  • d-nul Fercu Stelian,reprezentant Partidul Alianța pentru Unirea Românilor

  Având în vedere:

  • prevederile art. 58 alin. 8 si alin.9 din Legea nr. 115/2015 pentru alegerea autorităților administrației publice locale, pentru modificarea Legii administrației publice locale nr. 215/2001, precum și pentru modificarea și completarea Legii nr. 393/2004 privind Statutul aleșilor locali, cu modificarile si completarile ulterioare;
  • Circulara Biroului Electroral Central nr.1193C/03 mai 2024 (pct.2)
  • Hotararea BEC nr.101H/8.05.2024;
  • Adresele Parlamentului României (Camera Deputaţilor si Senat) înregistrate la Biroului Electoral Central cu nr. 1195C/BEC2024/7.05.2024 și 1194C/BEC2024/08.05.2024 si prin care au fost comunicate listele partidelor politice care au ca membri cel puțin 10 deputaţi sau 7 senatori sau care au obținut reprezentare parlamentară la scrutinul anterior și organizațiile cetățenilor aparținând minorităților naționale, precum și alianțele politice și alianțele electorale dintre acestea, care au grup parlamentar în senat.

             Tragerea la sorți s-a efectuat în conformitate cu dispozițiileart. 58 alin.12 din Legea 115/2015 care prevăd că: „Tragerea la sorți  prevăzută la alin.8 se face în prezența reprezentanților partidelor politice, alianțeor politice și alianțelor electorale sau organizații ale cetățenilor aparținând minorităților naționale care participă la alegeri care depun liste de candidați.”

  1. În prima etapă a tragerii la sorţi sunt incluse următoarele formaţiuni politice:
  2. partidele politice care au ca membri cel puţin 7 senatori sau 10 deputaţi sau care au obţinut reprezentare parlamentară la scrutinul anterior;
  3. organizaţiile cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale cu reprezentare parlamentară;
  4. alianţele politice şi alianţele electorale alcătuite exclusiv din partide politice care au ca membri cel puţin 7 senatori sau 10 deputaţi, din partide politice care au obţinut reprezentare parlamentară la scrutinul anterior şi/sau organizaţii ale cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale cu reprezentare parlamentară.
  5. În a doua etapă a tragerii la sorţi pentru stabilirea ordinii de înscriere pe buletinele de vot sunt incluse partidele politice şi organizaţiile cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale, alianţele politice şi alianţele electorale, altele decât cele prevăzute la alin. (1).

  În  Circumscripţia Electorală nr. 7 Bordei Verde au depus liste de candidaturi urmatoarele partide și alianțe politice:

  • PARTIDUL NAȚIONAL LIBERAL
  • PARTIDUL SOCIAL DEMOCRAT
  • PARTIDUL ALIANŢA PENTRU UNIREA ROMÂNILOR

  Conform criteriilor enumerate de dispoziţiile legale mai sus menţionate , în prima etapă, participă la tragerea la sorţi următoarele partide politice parlamentare:

  • PARTIDUL NAȚIONAL LIBERAL
  • PARTIDUL SOCIAL DEMOCRAT
  • PARTIDUL ALIANŢA PENTRU UNIREA ROMÂNILOR

   A doua etapă a tragerii la sorți  nu a avut loc întrucât la nivelul Biroului Electoral de Circumscripție Comunală nr.7 Bordei Verde nu au fost depuse liste de candidați de către partidele politice neparlamentare.

  Biletele cu partidele politice care participă la tragerea la sorţi în primă etapă au fost prezentate reprezentanţilor partidelor sus-menţionate, împăturite, adăugate în bol şi s-a procedat la tragerea la sorţi.

  În urma tragerii la sorţi, efectuată de președintele Biroului Electoral de Circumscripție Comunală nr.7 Bordei Verde în conformitate cu art.58, alin. 8, lit. a) din Legea 115/2015 , ETAPA I, s-a stabilit următoarea ordine de înscriere a competitorilor electorali pe buletinele de vot pentru alegerea Primarului şi a Consiliului Local Bordei Verde, astfel:

  1. PARTIDUL NAȚIONAL LIBERAL
  2. PARTIDUL SOCIAL DEMOCRAT
  3. PARTIDUL ALIANŢA PENTRU UNIREA ROMÂNILOR

  Potrivit art. 58 alin.9 din legea nr.115/2015 ordinea rezultată din tragerile la sorţi este valabilă în cazul tuturor buletinelor de vot utilizate pentru autorităţile administraţiei publice locale ce urmează a fi alese la nivelul circumscripţiei electorale respective.

  În conformitate cu prevederile art. 58 alin. 8-12  din Legea nr. 115/2015 , ordinea de înscriere pe buletinele de vot ale candidaţilor la funcţia de PRIMAR la alegerile locale din data de 09 iunie 2024, în circumscripția electorală nr. 7 Bordei Verde este următoarea:

  1. PARTIDUL NAȚIONAL LIBERAL

  2. PARTIDUL SOCIAL DEMOCRAT

    În conformitate cu prevederile art. 58 alin. 8-12 din Legea nr. 115/2015 , ordinea de înscriere pe buletinele de vot ale candidaţilor la funcţia de CONSILIER LOCAL în Consiliul Local Bordei Verde la alegerile locale din data de 09 iunie 2024, în circumscripția electorală nr. 7 Bordei Verde   este următoarea:

  1. PARTIDUL NAȚIONAL LIBERAL
  2. PARTIDUL SOCIAL DEMOCRAT
  3. PARTIDUL ALIANŢA PENTRU UNIREA ROMÂNILOR

  Nu sunt obiecțiuni sau mențiuni cu privire la procedura de tragere la sorți a ordinii pe buletinul de vot, atat pentru funcția de primar, cat si pentru functia de consilier local.

  Prezentul proces-verbal a fost încheiat în 3 exemplare, din care unul se comunică Prefectului Judeţului Brăila și unul pentru afișare.

           Preşedinte                                                                      Locţiitor

                    Butuc Stelica                                                                 Manea Geta

   

   

   

  Membri BEC nr. 7 Bordei Verde

  • Porceanu Antonia din partea Partidului Social Democrat
  • Țintea Florentina din partea Partidului Naţional Liberal
  • Orzan Minodora din partea Partidului Alianţa pentru Unirea Românilor
  • Petre Cristina din partea Uniunii Democrate Maghiare din România
  • Panait Genoveva din partea Asociaţiei Macedonenilor din România

  Reprezentanți partide:

  • Fercu Stelian, Partidul Alianța pentru Unirea Românilor

  Statistica Web

  Astazi258
  Ieri484
  Saptamana1218
  Luna9543
  Total723640

  24-07-24
  © 2024 UAT Primaria Bordei Verde, Jud Braila. All Rights Reserved. Designed By Absolut Web Expert.
  AȚI ÎNTÂMPINAT O PROBLEMĂ TEHNICĂ? TRIMITEȚI-NE UN MESAJ LA ADMINISTRATOR SITE

  | Creare Site Scoala Gimnaziala | Realizare Site Scoala Gimnaziala | Realizare Site Gradinita | Realizare Site Primarie | Realizare Site primarie si institutii |